subaruLink Youtube

IMPREZA_MODEL_PHOTOGRAPHY_GRADE_A__DSC8625_EU_LR

DE NIEUWE SUBARU IMPREZA: DE VEILIGSTE AUTO IN ZIJN KLASSE

En de ruimste. En met de rijkste standaarduitrusting.Subaru heeft een doel: in 2020 het veiligste automerk ter wereld zijn. De nieuwe Impreza geeft inhoud aan die torenhoge ambitie met tal van intelligente veiligheidsvoorzieningen. Standaard. De Impreza is meer dan alleen veilig. Hij beschikt over een uitstekende wegligging, biedt u de meeste binnenruimte in zijn klasse en heeft een rijke standaarduitrusting. De nieuwe Impreza zal u overtuigen op alle vlakken.Maak snel een afspraak voor een testrit wij hebben hem voor u klaar staan.

Levorg 1

showBroekauto werkt constant aan verbetering van de dienstverlening en klantvriendelijkheid.

Onze showroom aan de Grotestraat 90 in Waalwijk, één van de grootste Subaru showrooms van de Benelux, is door een recente verbouwing uitgebreid.

U vindt hier nu de receptie, administratie, kantoor en verkoopruimte onder één dak.

Graag heten Carla en Leon Reijnen wij u van harte welkom in onze vernieuwde showroom.

tech-event1Het Subaru Tech-Event 26 maart 2015 bij ons in de Subaru showroom was een groot succes!

 

 

 

 

 

tech-event2Met een opkomst van bijna 70 personen die onder het genot van een hapje en een drankje meer verteld werd over de Subaru techniek door Leon Reijnen en veiligheid en deze dan ook zelf konden testen in de praktijk. Het was een leuke en vooral leerzame avond wisten de bezoekers te melden.

 

 

 

 

 

tech-event3Natuurlijk was er voor goede catering gezorgd ! 

 

 

 

johan_taartJohan Lodewijks is een van de eerste in Nederland die dit certificaat gehaald heeft.

 

 

 

 

 

johan_ssaJohan Lodewijks en dhr. P.Schotel van Subaru Benelux.

 

kerstVoor de aanschaf van deze nieuwe Forester met continu variabele transmissie (cvt) hebben we ruim 5 jaar een handgeschakelde Subaru Forester Luxury Diesel gehad, waarmee we ruim 50.000 km hebben afgelegd tijdens onze vakanties met caravan. De ervaringen met deze dieseluitvoering waren bijzonder positief, een sterke caravantrekker onder alle omstandigheden en bovendien redelijk zuinig in het verbruik.

Van een klant ontvingen we onderstaande ervaringen van de nieuwe Forester CVT met caravan.

forestercaravanVoor de aanschaf van deze nieuwe Forester met continu variabele transmissie (cvt) hebben we ruim 5 jaar een handgeschakelde Subaru Forester Luxury Diesel gehad, waarmee we ruim 50.000 km hebben afgelegd tijdens onze vakanties met caravan. De ervaringen met deze dieseluitvoering waren bijzonder positief, een sterke caravantrekker onder alle omstandigheden en bovendien redelijk zuinig in het verbruik.

1 op 11 was (met de 1500kg zware caravan) goed haalbaar met 95km / uur op de teller. Met deze dieselervaringen waren we reuze benieuwd hoe de Forester in benzine-uitvoering met cvt het zou gaan doen met dezelfde caravan en hoe het brandstofverbruik zou zijn.

Begin dit jaar mocht ik op uitnodiging van Broekauto deelnemen aan een Subaru Experience op het politieopleidingscentrum in Lelystad. Hier heb ik de eerste ervaringen kunnen opdoen met het rijden met de cvt in ruig terrein en op de helling met caravan. Deelnemen aan deze experience heeft uiteindelijk onze keuze mede bepaald op de Subaru Forester 2.0 met cvt. Ook de ons reeds bekende dienstverlening en service van Broekauto Waalwijk gaven de doorslag te kiezen voor de automaatversie van de Forester.

Eind augustus zijn we met onze caravan vertrokken naar Zuid-Frankrijk. De eerste test op de route waren de heuvels in de Ardennen, in het bijzonder de bekende helling na Luik. Voor deze vakantiereis hadden we nog niet veel kunnen oefenen met caravan, met automaat rijden of met de “flipperschakeling”. Het werd dus een vuurdoop voor auto en berijder.

Het grootste verschil tussen de diesel- en de benzineversie voor mij was het grotere toerental van de benzineversie. Dit hoge toerental werd nog versterkt in de cvt-stand. Bij plotselingen steile hellingen, zoals bij Luik, loopt het toerental in de cvt snel op. Je kunt dit toerental controleren door op dat moment voor handschakeling te kiezen. Het bleek dat de cvt gekozen had voor de 2e versnelling. Op de cruisecontrole bleef de auto op deze helling wel de ingestelde snelheid van 95 km/uur vasthouden, maar 5000 toeren was iets teveel van het goede. In de handschakelmodus bleek de derde versnelling goed haalbaar en werd de aangegeven snelheid op de cruisecontrole goed vastgehouden.

De weg door de Ardennen hebben we verder met handschakeling gereden. De Ardennenroute kon in versnelling 4 en 5 gereden worden, en de echt steile hellingen in 3. Na de Ardennen richting het zuiden ging het geheel op de cvt en cruisecontrole, geweldig soepel en ontspannen.
Het brandstofverbruik over het gehele traject (3500km) bedroeg ca. 10,5 liter op 100km. Een zeer aanvaardbaar verbruik.

Mijn oordeel:
– De Subaru Forester 2.0 cvt is een goede caravantrekker, mits je de juiste versnelling kiest in bergachtige gebieden.
– Deze combinatie (auto met redelijk zware caravan) liet een zeer aanvaardbaar brandstofverbruik zien.

plizieAls je in de regio Waalwijk rijdt, houd dan goed je achteruitkijkspiegel in de gaten. Hier rijdt de politie namelijk rond met de nieuwe Subaru Forester met krachtige boxer dieselmotor.

De politie heeft intussen 11 Subaru Foresters in gebruik en is uitermate tevreden over de kwaliteit van de Forester en de service van Broekauto.

Er is dan ook besloten om binnenkort nog meer Foresters in gebruik te nemen bij de politie.  Foto : Leon Reijnen bij de aflevering van de eerste Forester 2.0 comfort diesel.

perskleinDeze week is een leuk artikel over Broekauto in de pers verschenen. Klik op de foto om het hele artikel te lezen.

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van Broekauto. Bekijk meer nieuws op de officiële website van Subaru Nederland.     

website


Bekijk hier de oudere nieuwsberichten