subaruLink Youtube

boxerdiesel

SUBARU BOXER DIESEL

Maar weinig andere auto’s evenaren het rijplezier en de gretige energie van de Subaru; de unieke onderliggende techniek zal u daarom misschien niet verbazen.

In de SUBARU BOXER motor liggen de cilinders tegenover elkaar op 180 graden aan beide zijden van de krukas, een horizontale configuratie die lagere, plattere en kortere inbouw dan bij andere motortypen mogelijk maakt. Het zwaartepunt van de motor en dus van de hele auto komt daarmee flink lager te liggen, zodat de balans beter gewaarborgd blijft. Bovendien bewegen de zuigers in een boxer in tegengestelde richting en neigen de massakrachten zo uiteindelijk naar nul, de natuurlijke manier om trillingen te beperken.

De natuurlijke balans en de geringe vibratie van de SUBARU BOXER motor, met zijn stille loop en soepelheid, vormt de ideale basis voor de fraaie koppel- en rendementscurve van de dieselmotor. Voeg daarbij de emissiewaarden overeenkomstig de EURO 5-norm en u heeft de beschikking over ‘s werelds eerste auto met boxer-dieselmotor, die dankzij extra verfijnde functionele eigenschappen prestaties levert waaraan gewone dieselmotoren niet kunnen voldoen.