Werkplaats

slide 1
Image Slide 2
Shadow

Auto First -onderhoud voor alle merken

Auto First staat voor eigentijdse garagebedrijven die met de modernste toepassingen, topkwaliteit en een hoge servicegraad nastreven.

Onze werkplaats is uitgerust met moderne diagnoseapparatuur waarmee wij de nieuwste auto’s met de jongste technische innovaties kunnen onderhouden en repareren.

Vind de juiste trekhaak via Trekhaakcentrum

Via Trekhaakcentrum kunt u op een eenvoudige manier de juiste trekhaak voor uw auto vinden:

  • Voer uw kenteken in
  • Bereken online de prijs of vraag een offerte aan
  • Broekauto zorgt voor de levering en de juiste montage.

APK Keuring

Hoe vaak een algemene periodieke keuring nodig is hangt af van de brandstof waar uw auto op rijdt. Ook telt het gewicht mee. En wanneer uw auto voor het eerst de weg op mocht. Heeft u al een apk keuring voor uw auto? Dan moet de auto weer worden gekeurd voor de datum die op het keuringsrapport staat.
Meer informatie vind u op de website van RDW :   Wanneer en hoe vaak APK keuren

De kosten voor de keuring bij Broekauto:

Benzine    €  48,95 incl. BTW
Diesel *     €  58,95 incl. BTW

*Deeltjesteller meting  € 30,25 incl. BTW indien van toepassing

Schade herstellen

Heeft u schade aan uw auto dan is dat altijd vervelend, en daarbij komen vaak nog veel meer zaken die u moet regelen. We nemen u graag een aantal zorgen uit handen en zullen de schade herstellen. Een kleine lakschade, een deuk of iets anders, maar ook de grotere schade regelen we graag voor u.

We herstellen schade voor alle merken auto’s

Samen met de expert van uw verzekeringsmaatschappij regelen we dat de schade aan uw auto tot in de puntjes gaan herstellen.

Hiervoor gebruiken we natuurlijk originele onderdelen en repareren volgens de fabrieksnormen van uw merk.  Schade aan de lak wordt hersteld in de originele kleurnuances en lakstructuur. Kleine deukjes, waarbij geen lakbeschadiging voorkomt, kunnen we uitdeuken zonder dat er spuitwerk aan te pas komt. En natuurlijk zorgen we er voor dat we  uw auto, voor zover nodig, technisch weer in optimale staat herstellen.

Rijden niet meer mogelijk omdat uw auto te zwaar beschadigd is?

Wij zorgen dan dat u en uw auto worden opgehaald. Vervangend vervoer kunnen we uiteraard regelen voor u.

Tip: Zorg dat u altijd een Europees schadeformulier in de auto heeft. Geen  schadeformulier? Neem contact met ons op, dan sturen wij er u een toe.

Onderhoudsbeurt

Niets is vervelender dan een auto met problemen. Een  regelmatige onderhoudsbeurt voorkomt problemen en verlengt de levensduur van uw auto.

Wanneer heeft een auto een onderhoudsbeurt nodig?

Het is verstandig jaarlijks, of wanneer de auto ongeveer 15.000 km heeft gereden onderhoud aan uw auto te laten doen.
Veel auto’s hebben een indicator op het dashboard. Er gaat een lampje branden of de boardcomputer geeft aan hoeveel kilometer je nog kunt rijden tot de auto onderhoud nodig heeft.

Bij een  “grote beurt” voeren we een aantal werkzaamheden aan de auto uit om deze veilig, zuinig en bedrijfszeker te maken. En te houden.

Ook zal een auto die de voorgeschreven onderhoudsbeurten krijgt waarschijnlijk langer meegaan dan een auto waarbij af en toe een beurt wordt overgeslagen. Een grote onderhoudsbeurt verschilt per merk en per type. We kunnen u daarover informeren.

Niet zeker wanneer uw auto onderhoud nodig heeft? Neem dan contact met ons op, wij kunnen u vertellen wat er nodig is.

Reparatie nodig?

Mocht er een reparatie en/of vervanging nodig zijn, dan informeren wij u altijd vooraf. Pas nadat u toestemming heeft gegeven, worden de werkzaamheden uitgevoerd.

AUTOBANDEN
Broekauto heeft alle typen voor uw auto

Autobanden voor de sportieve look

Lichtmetalen velgen en bredere banden geven een auto een sportievere look. In veel gevallen zijn lichtmetalen velgen wat breder dan de originele fabrieksvelg. Hierdoor moet er vaak een bredere band geplaatst worden. Voor Subaru bieden we u een assortiment in onze ScoobySportshop.

autobanden alle soorten

Hoe kies je de juiste, goede autobanden?

Een autoband heb je in verschillende kwaliteiten. Ze worden onderverdeeld in A- en B-merken. Michelin, Pirelli en Continental zijn bijvoorbeeld A-merken. Deze premium autobanden geven o.a. meer comfort en veiligheid, hebben vaak een lagere rolweerstand waardoor de auto minder brandstof verbruikt en slijten ook minder hard dan de B-keuze.

Uiteraard zit hier ook een ander prijskaartje aan. Als u niet veel kilometers rijdt dan is een B-keuze wellicht  interessant. We adviseren u graag

Zomer- of winterband? Of toch de all season band?

Autobanden bestaan niet in allerlei maten maar ook in allerlei soorten. Zo heb je een All season band, een zomerband en een winterband. Bij het aanschaffen van een autoband moet je dus een keuze maken voor welk weertype de band bedoeld is. De banden hebben ieder hun eigen voor- en nadelen. We geven u graag advies voor een goede keuze.

ANWB voert jaarlijks een autobandentest uit

De juiste bandenspanning

En niet te vergeten: Een juiste bandenspanning. Een autoband kan te hard opgepompt zijn. Maar ook te zacht. Dat heeft natuurlijk direct invloed op  rijeigenschappen en  slijtage van de band. En wat te denken van het  brandstofverbruik. Hierdoor kan een band, zelfs met voldoende profiel, onbruikbaar worden.

Ook bij het vervoeren van een zware lading (vakantie !) is het belangrijk de bandenspanning aan te passen.