Eyesight zorgt voor veiligheid

Subaru  heeft de  Eye Sight *1  ontwikkeld, Subaru’s baanbrekende Driving Support-systeem. Net als een tweede paar ogen op de weg vóór de auto maakt EyeSight gebruik van twee stereocamera’s die driedimensionale kleurenbeelden vastleggen. Het geeft een buitengewone beeldherkenning, bijna net zo goed als het menselijk oog. Dankzij veiligheidsmaatregelen als deze ontlast EyeSight u als bestuurder en ervaart u meer  het gevoel van veiligheid.

Eyesight waarschuwt bij potentieel gevaar

De beelden van beide camera’s kunt u  gebruiken om nauwkeurig de vorm, de snelheid en de afstand te bepalen. U kunt voertuigen detecteren, maar ook motorfietsen, fietsen en voetgangers.*2  Bij het signaleren van potentieel gevaar krijgt u een waarschuwing en wordt er indien nodig afgeremd, om te helpen een aanrijding te voorkomen. Dankzij veiligheidsmaatregelen als deze ontlast EyeSight u als bestuurder en heeft u een groter gevoel van veiligheid.

EyeSight
*1 EyeSight is een hulpsysteem dat mogelijk niet onder alle omstandigheden optimaal werkt. Raadpleeg de handleiding voor alle details over de werking van het systeem en de beperkingen van EyeSight inclusief de functies in de brochure.

*2 Omdat EyeSight alleen objecten kan signaleren die meer dan 1 meter boven de grond uitsteken, worden objecten kleiner dan 1 meter niet gesignaleerd. Afhankelijk van de omstandigheden kan het voorkomen dat detectie niet mogelijk is.