Goede autobanden

Wanneer heb je de juiste, goede autobanden?

Een autoband heb je in verschillende kwaliteiten. Ze worden onderverdeeld in A- en B-merken. Michelin, Pirelli en Continental zijn bijvoorbeeld A-merken. Deze premium autobanden geven o.a. meer comfort en veiligheid, hebben vaak een lagere rolweerstand waardoor de auto minder brandstof verbruikt en slijten ook minder hard dan de B-keuze.

Uiteraard zit hier ook een ander prijskaartje aan. Als u niet veel kilometers rijdt dan is een B-keuze wellicht  interessant. We adviseren u graag

Zomer- of winterband? Of toch de all season band?

Autobanden bestaan niet in allerlei maten maar ook in allerlei soorten. Zo heb je een All season band, een zomerband en een winterband. Bij het aanschaffen van een autoband moet je dus een keuze maken voor welk weertype de band bedoeld is. De banden hebben ieder hun eigen voor- en nadelen. We geven u graag advies voor een goede keuze.

ANWB voert jaarlijks een autobandentest uit

De juiste bandenspanning

En niet te vergeten: Een juiste bandenspanning. Een autoband kan te hard opgepompt zijn. Maar ook te zacht. Dat heeft natuurlijk direct invloed op  rijeigenschappen en  slijtage van de band. En wat te denken van het  brandstofverbruik. Hierdoor kan een band, zelfs met voldoende profiel, onbruikbaar worden.

Ook bij het vervoeren van een zware lading (vakantie !) is het belangrijk de bandenspanning aan te passen.

Lichtmetalen en bredere banden

Lichtmetalen velgen en bredere banden geven een auto een sportievere look. In veel gevallen zijn lichtmetalen velgen wat breder dan de originele fabrieksvelg. Hierdoor moet er vaak een bredere band geplaatst worden. Voor Subaru bieden we u een assortiment in onze ScoobySportshop.